Wtw Unit Vervangen: Kosten En Besparingen

De Beste Tijd Om Een Wtw Ventilator Te Vervangen

 

Een WTW kan het hele jaar door worden gebruikt voor ventilatie. Vooral in de winter is een WTW geschikt om zo weinig mogelijk warmte te verliezen. In de zomer wordt de warme buitenlucht al afgekoeld door de koelere afvoerlucht ('koudeterugwinning'). Als de koudere toevoerlucht juist niet hoeft te worden opgewarmd – zoals tijdens zomernachten – kan de warmtewisselaar in het systeem worden omzeild met een bypass.

 

Hiermee wordt de temperatuur verlaagd, als het buiten koeler is dan binnen. Moderne systemen hebben een automatische bypass en vaak ook verschillende ventilatiestanden. Gebalanceerde ventilatie met WTW wordt vaak in nieuwbouw toegepast, vooral om energie te besparen besparing tegen relatief lage kosten. De bypass voorkomt juist opwarming in de zomer.

 

De tegenstroomwisselaar in combinatie met de bypass wordt het meest gebruikt en heeft een energetisch rendement van circa 90%. De verschillende installaties kunnen op diverse manieren worden toegepast: op één of juist op meerdere plekken (centraal of decentraal gebalanceerd) en met of zonder toevoerkanalen. Bij een centraal opgestelde WTW-installatie, bijvoorbeeld op de zolder wordt de (teruggewonnen) warme lucht de slaapkamers ingeblazen.

 

Veelgestelde Vragen Over De Levensduur Van Een Wtw

 

De bypass biedt hier oplossingen voor in de zomer. Vaak kan één (decentrale) WTW voor de woonkamer voldoende zijn. Enerzijds bespaart dit installatiekosten aan kanalen, maar anderzijds kan het geluid dat een WTW-installatie maakt als onprettig worden ervaren. Warmteterugwinning wordt al lang toegepast in combinatie met toevoerkanalen. Recentelijk is ook ventilatie met WTW mogelijk zonder toevoerkanalen.

 

Dankzij een CO2-gestuurde ventilator boven of naast de deur van iedere ruimte wordt de 'gebruikte' lucht weer afgevoerd naar de overloop. De verse lucht stroomt vanuit de overloop via de spleet onder de deur de verblijfsruimte in. Dit werkt in combinatie met de gebruikelijk uitvoering van afzuiging uit de keuken, badkamer en toilet met bestaande afvoerkanalen.

 

Er moet dan genoeg ruimte tussen de binnendeuren en de drempels zitten. Anders kunnen er ventilatieroosters worden geplaatst. Bij het ventileren gaat geen kostbare warmte meer verloren. De WTW is het hele jaar te gebruiken. De koude buitenlucht wordt in de winter voorverwarmd en dat bespaart stookkosten. In de zomer wordt de warme buitenlucht deels afgekoeld door de afvoerlucht.

 

Met vraagsturing op CO2 en/of luchtvochtigheid kan het systeem nog zuiniger worden gemaakt. Onderhoud van een WTW-installatie is belangrijk en brengt ook kosten met zich mee. Daarnaast moeten filters op tijd te worden vervangen, mede voor de gezondheid van de bewoners. Een WTW-installatie is niet gemaakt voor airconditioning en kan op lange, warme zomerdagen het huis niet op de gewenste temperatuur brengen.

 

Deskundig Advies Over Het Vervangen Van Een Wtw Ventilator

 

Als je ervoor kiest om je WTW-unit te laten vervangen, brengt dat verschillende voordelen met zich mee, zoals een gezonder binnenklimaat. Dit resulteert weer in het voorkomen van hoofdpijn, slaapproblemen en andere gezondheidsklachten. Daarnaast kun je geld besparen op je energierekening met een nieuwe WTW-unit.

 

Net als bij zoveel installaties, is onderhoud voor een wtw unit ook van groot belang. Met het juiste onderhoud kunt u ervoor zorgen dat uw wtw unit veel langer meegaat dan u misschien gedacht had. Zo haalt u meer rendement uit uw investering en hoeft u bovendien minder vaak op zoek naar een vervangende wtw unit.

 

Het Belang Van Tijdig Vervangen Van Je Wtw Unit

 

Voor het onderhoud van uw wtw unit hoeft u maar één telefoonnummer te onthouden: 088 134 34 55. Dit is het telefoonnummer van AQ Group, dé specialisten in alles wat met klimaat-, lucht- en waterbeheersing te maken heeft. Onze professionals vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor onderhoud van uw unit en kunnen zelfs direct een afspraak inplannen.

 

Toch adviseren wij u om voor de daadwerkelijke reiniging een specialist in te schakelen. Het is namelijk belangrijk dat u met het reinigen geen enkel onderdeel overslaat en de unit niet per ongeluk beschadigt. Uw systeem zelf reinigen kunt u dus beter niet doen: het is specialistenwerk. Wat u wel kunt doen is de filters van het systeem regelmatig vervangen.

 

Wtw Unit Vervangen: Wanneer Is Het Tijd Voor Actie?

 

Zo beschikken wij onder meer over het ISO-14001 certificaat, het VCA**-certificaat en zijn we ook Ohsas 18001 en BRL 6010 gecertificeerd. Daarnaast beschikken we nog over producten die BRL K14010-1 gecertificeerd zijn. Al ons personeel is in het bezit van het VVA-1 en/of VVA-2-certificaat. U kunt er dus op rekenen dat zij al uw materiaal op de juiste manier reinigen.

 

Om u een zo duidelijk mogelijk overzicht te geven van die kosten, kunt u bij ons altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Dit kan door de gegevens van uw installatie naar ons toe te mailen via of middels ons contactformulier. U kunt ook eerst telefonisch contact met ons opnemen, zodat we u de benodigde vragen kunnen stellen.

 

Hierin leveren we echter niet in op kwaliteit; bij ons kunt u rekenen op een aantrekkelijke combinatie van kwaliteit en kosten. Efficiency hebben wij hoog in het vaandel. Wilt u het onderhoud van uw wtw unit ook uitbesteden aan AQ Group? Dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden.

 

Dit doen we op vakkundige wijze, zodat uw unit nog lang mee kan gaan. De snelste manier om een afspraak te maken met AQ Group is door telefonisch contact op te nemen met onze vestiging in Utrecht. Dit kan via telefoonnummer 088 – 123 34 55. Wij zijn meer info daarnaast per e-mail bereikbaar, via [email protected].

 

Veelgestelde Vragen Over Het Vervangen Van Een Wtw Unit

 

Zojuist de wisselaar uit bad gehaald. 3 keer schoon water moeten nemen dus en toen kwamen er niet veel vliegen meer uit. Ik ga nu zien hoe het gaat draaien en dan over een half jaar plan ik nog wel een reiniging in. Niet geheel schoon gekregen btw. Op bepaalde plekken blijft er zwarte aanslag aanwezig.

 

Over de afzuiging van lucht uit de kruipruimte maak ik me wel zorgen. Ergens in een 'kelderkast' zit namelijk een buis naar buiten met een gaasje ervoor. Wellicht is dit een directe verbinding naar de kruipruimte. Maar dat zal ik moeten checken. Als het naar buiten gaat zou het in principe wel netjes opgelost zijn.

 

Maar de vraag is hoe erg dat is in een kelderkast. Die mag gerust wat koeler zijn. De filter aan de ingaande kant leek niet ver genoeg in de unit geduwd en leek ook niet 1,2,3, beter in zijn huis te passen. Dit ga ik later wel checken, eerst nieuwe filters.

 

Wtw Ventilator Vervangen: Veelgestelde Vragen Beantwoord

 

Dat ga ik wel eerst doen voordat ik de boel inregel. In de badkamer is de enige afzuigaansluiting deze waaraan beun de haas dus een actieve ventilator met dimmer heeft aangesloten. Beun de Haas begreep balansventilatie niet denk ik. Dan de ventilatoren. Zojuist de kappen van de motoren verwijderd en daar kwam aan de rechterkant een 'gemaakte' motor tevoorschijn met vermoedelijk versleten lagers en een hoop oxidatie op de schoepen.

 

Opties Voor Wtw Ventilator Vervanging In DrechtstedenWtw Unit Vervangen: Tips Voor Een Succesvolle Vervanging

Vervangen was hij in elk geval niet. Aan de andere schrok ik ietsjes harder. Wellicht 'normaal' in een systeem dat niet goed draait maar die kant zat vol met schimmel. Jullie hebben al door dat ik fan ben van fotograferen dus ook hier krijgen jullie een collage van. Het is jammer dat alle foto's altijd draaien op Tweakers.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Wtw Unit Vervangen: Kosten En Besparingen”

Leave a Reply

Gravatar